Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار «پارسینه»، روزنامه آمریکایی «لس آنجلس تایمز» در گفتگویی با کارشناسان فناوری اطلاعات فاش ساخت که هنگام قطعی گسترده اینترنت در ایران، تلاش متخصصان ساکن آمریکا برای مقابله با آن ناکام ماند.

نیما فاطمی و تعدادی دیگر از متخصصان امنیت سایبری ساکن آمریکا، در جریان اعتراضات سال ۱۳۸۸ که برای نخستین بار به فیلتر شدن شبکه‌های اجتماعی همچون توییتر و فیسبوک منجر شد، توانسته بودند راهی برای دور زدن قطعی اینترنت پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بار، اما او و نزدیک به ۲۰ نفر از همراهانش در سراسر امریکا نتوانستد کاری پیش ببرند. این ناکامی برای نخستین بار اتفاق افتاد.

او می‌گوید: «ما بی شد از حد کار کردیم و تحلیل رفتیم. افراد بسیاری را می‌شناسم که نمی‌خوابیدند.»

لس آنجلس تایمز نوشته است که تحریم‌های دولت دونالد ترامپ علیه ایران نقش قابل توجهی در این وضعیت داشته است و تبعیت شرکت‌های فناوری از این تصمیم موجب شد تا جنبره ایران بر اینترنت گسترش پیدا کند.

ایران برای ان که بتواند وابستگی به شبکه جهانگستر وب را کاهش دهد، به توسعه شبکه داخلی و ترغیب میلیون‌ها ایرانی به استفاده از آن روی آورد و محرک‌هایی همچون کاهش هزینه‌ها را پیش کشید، اما تغییر رویکرد عموم مردم دشوار بود و علی رغم هزینه‌های بیشتر اینترنت بین المللی، ایرانی‌ها ترجیح می‌دادند از سرور‌های مستقر در خارج از کشور استفاده کنند.

این موضوع، اما از سال گذشته که ترامپ تصمیم گرفت تحریم‌های ایران را برگرداند تغییر کرد. شرکت‌های حوزه فناوری اطلاعات به جای آن که برای حقوق دیجیتال مبارزه کنند، تلاش کردند تا با تحریم‌ها همگام شوند و خدماتی همچون گوگل اپ انجین، دیجیتال اوشن، و گیتلب کاربران ایرانی را محدود کردند که این امر موجب شد تا ایرانی‌ها به سمت خدمات داخلی روی بیاورند.

کارشناسان می‌گویند دو سال پیش، زمانی که شرکت‌های بزرگ ایران هنوز از خدمات اینترنت بین الملل استفاده می‌کردند، دولت تصمیم گرفت تا از قطع گسترده اینترنت خودداری کرده و به این ترتیب زیان‌های وارده ناشی از آن را به حداقل برساند، چرا که به گفته امیر رشیدی، پژوهشگر امنیت اینترنت در «مرک حقوق بشر ایران» در نیویورک، «هنوز بیشتر مردم و صنایع از زیرساخت‌ها و خدمات اینترنت بین المللی استفاده می‌کردند.»

این بار، اما مقامات اندکی بعد از وقوع اعتراضات، ارتباطات اینترنتی را کاهش دادند به طور که نزدیک به یک هفته ۹۵ درصد از دسترسی معمول ایرانی‌ها به اینترنت قطع شد.

فاطمی در این باره می‌گوید: «ما نتوانستیم راهی پیدا کنیم که توده مردم را به حالت آنلاین برگردانیم. تمام تکنیک‌هایی که استفاده کردیم تنها برای شمار اندکی از افراد کار کرد.»

کاوه آذرهوش، پژوهشگر «اسمال مدیا»، یک مرکز پژوهشی امنیت دیجیتال در لندن، می‌گوید تلاش‌های ایران برای ملی کردن اینترنت با تحریم‌های آمریکا همراه شد و این مسئله تلاش فعالان حقوق دیجیتال برای فراهم کردن ابزار‌هایی جهت مقابله با قطعی اینترنت، همچون «وی‌پی‌ان»‌ها را تقریبا غیرممکن کرد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آمریکا تحریم قطعی اینترنت حوادث آبان اعتراضات اغتشاشات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۴۲۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!

به گزارش قدس آنلاین، روزنامه وال‌استریت‌ژورنال نوشته است که شرکت هواپیماسازی بوئینگ به دلیل فقدان یکی از قطعات اصلی هواپیمای پهن‌پیکر «۷۸۷ دریم‌لاینر» که با همکاری مشترک یک شرکت آمریکا و یک شرکت روسی ساخته می‌شود، قادر به تولید این مدل هواپیما نیست و به دردسر افتاده است.

وال‌استریت‌ژورنال نوشت: مبدل حرارتی که در سیسم کنترل محیطی هواپیما استفاده شده و دمای قطعات الکترونیکی آن را تنظیم می‌کند، پیش‌تر با همکاری مشترک شرکت آمریکایی «کالینز اروسپیس» و شرکت «اچ‌اس-نائوکا» مستقر در مسکو ساخته می‌شود.

با این حال، این همکاری مشترک مارس ۲۰۲۲ و اندکی پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین، به عنوان بخشی از تحریم‌های آمریکا علیه روسیه، متوقف و خط تولید قطعات تنظیم دما به کارخانه جدید «کالینز اروسپیس» واقع در آمریکا و انگلیس منتقل شد. آنها در ابتدا موفق به تامین تقاضای بوئینگ بودند اما حالا با کمبود این قطعه روبه‌رو شده‌اند زیرا بوئینگ تصمیم به افزایش تولید «دریم‌لاینر» گرفته است.

دِیو کالهون، مدیر اجرایی ارشد بوئینگ در ماه آوریل گفته بود: «وقتی حمله اتفاق افتاد، خط تولید منتقل شده اما ظرفیت تولید با تقاضای ما همخوانی ندارد.

بوئینگ هفته گذشته به سرمایه‌گذاران اعلام کرد که به دلیل فقدان مبدل حرارتی و همچنین صندلی کابین، قادر به تولید کافی دریم‌لاینز نیست. تولید ماهانه بوئینگ ۷۳۷ مکس نیز به دلیل مشکلات این شرکت در رفع نواقص فنی(جدا شدن دریچه روی بال یک فروند هواپیمای خطوط هوایی آلاسکا در ماه ژانویه) تک‌رقمی شده است. این مدل سابقه طولانی در حادثه‌آفرینی دارد به طوری‌که حوادث رخ‌داده برای این مدل ناشی از نقص فنی، در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به مرگ بیش از ۳۴۰ نفر منجر شد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • همه‌چیز برای یک آتش‌بس پایدار در غزه فراهم است/ قبل از عملیات «وعده صادق» هشدار دادیم اگر آمریکا اقدامی کند پاسخ ما فوری و قطعی خواهد بود/ ایران و مصر خواهان برقراری روابط دیپلماتیک هستند
  • پیش‌نویس لایحه تحریم مقامات دیوان لاهه در مجلس نمایندگان آمریکا در دست اقدام است
  • ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم ها نزدیک است؟ | یک دیدگاه متفاوت درباره مثلث ایران، آژانس و آمریکا
  • تصمیم عجیب آمریکا برای تحریم دیوان بین المللی لاهه
  • آمریکا: اقدامات اسرائیل در رفح همچون پیش درآمدی برای عملیات نظامی بزرگتر است
  • آمار هولناک از فوت بیماران ایرانی به دلیل نبود داروهایشان!
  • ضرورت تداوم تلاش‌ها برای ارتقای کیفیت و ایمنی جاده‌ها
  • پالما با درخشش ستاره‌های ایرانی، سلطنت خود در اروپا را تداوم بخشید
  • حساسیت ایرانی‌ها به مسایل اخلاقی قابل تحسین است
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!